{ "title": "Hazır Yufkadan Karnıyarık Böreği", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/hazir-yufkadan-karniyarik-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 11:35:25", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan karnıyarık böreği, Pasta, börek, tatlı veya tuzlu yiyecekler Türk mutfağında fazlaca mevcuttur. Misafirimize, beş çaylarının yanına, kahvelerinizin yanına mutlaka tatlı veya tuzlu yiyecekler yapılır ve ikram edilir. Bu gelenek Osmanlı zamanlarından beri devam etmektedir. Günlerimizde ve yaz arkadaşlarımız çaya geldiği zaman bir tatlı ve bir tuzlu çeşit mutlaka yaparız. Özellikle de her bayanın sürekli yaptığı börekler ikram masalarının baş köşesinde yerini alır. Misafirimize çeşit çeşit börekler yapar ikram ederiz. Bugün de ben sizlere hem görüntüsü ile hem de tadı ile çok güzel olan bir börek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Hazır yufkadan karnıyarık böreği için gerekli olan malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Hazır yufkadan karnıyarık böreği nasıl yapılır?

Karnıyarık börek için ilk olarak kuru soğanları soyup küp-küp ve küçük olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı çok küçük doğrayın ki yerken ağzınıza gelip sizi ve misafirinizi rahatsız etmesin. Soğanları doğradıktan sonra bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ile kuru soğanı koyup kavurmaya başlayın. Soğanlar biraz kavrulup pembeleşmeye başladıktan sonra yeşil biberleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayıp ekleyin ve bir sürede biberleri kavurun. Bir veya iki dakika sonra kıymayı ekleyip kıymayı kavurmaya başlayın. Kıyma tam anlamı ile kavrulduktan sonra domateslerin kabuğunu soyun ve isterseniz rendeleyin isterseniz ise küçük küçük olacak şekilde doğrayıp kıymaya ekleyin. Daha sonra salçayı, baharatlarını ve tuzunu ekleyip tavanın kapağını kapatın. Domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kıymalı iç harç piştikten sonra bir kenara alıp soğuması için bekleyin.

1 adet yufkayı tezgâhın üzerine alın. Süt ve yağı bir kâse içerisinde birbirine karıştırın. Daha sonra yufkanın yarısına sütlü yağlı karışımdan sürün ve diğer yarısını da üstüne getirin ve üzerine tekrar süt ve yağ sürün. Yufkanız eğer çok büyük ise 8 üçgen parçası normal ise 6 adet üçgen parçası çıkacaktır. Üçgen şeklindeki yufkaların baş kısmını kıymalı iç harçtan koyup sarın. Çok sıkı olmasın ki çok kuru olmasın böreğiniz. Sardıktan sonra yufkanın üzerini kesin ve tepsiye dizin. Tüm yufkaya aynı işlemleri yaptıktan sonra üzerlerine yumurta ve çörek otu sürüp fırına koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }