{ "title": "Etsiz Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/etsiz-karniyarik.jpg", "date": "19.01.2024 02:26:39", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Etsiz karnıyarık, vejetaryen misafirlerime hazırlamış olduğum bir yemektir. Türk mutfağında em kıymetli olan karnıyarığı etsiz olarak yapmaya karar verdim. Etli yapılan karnıyarık kadar lezzetli oldu. Yaptığımdan beri sıcak yaz günlerde favorilerim arasında olmaya başladı. Ramazan ayında insanların uzun saat aç kalmasından dolayı ağır yemeklerden kaçınılmaktadır. Bu da hafif yemek tariflerinin aranmasına yol açmaktadır. Etsiz karnıyarık sıcak ramazan günlerinde iftar sofralarında favori yemek olacaktır. Şimdi size etsiz karnıyarığın tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Etsiz Karnıyarık için gerekli malzemeler
Etsiz karnıyarık nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyalım ve ortalarını yardıktan sonra bir-iki dakika tuzlu suda bekletelim. Patlıcanları ister fırında közleyelim ister tavada yağda kızartalım. Ben hafif olması için patlıcanları fırça yardımıyla yağlayıp fırında közlüyorum. Patlıcanları hazırladıktan sonra içini hazırlayalım. Kuru soğanı küp-küp doğrayıp tencereye koyalım. Kuru soğanlarının üzerine yağ ekleyelim. Kuru soğanları kavrulduktan sonra diğer sebzeleri doğrayalım sırasıyla kavuralım. Sebzeler kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz iç harcını patlıcanların içine koyalım. Karnıyarıkların.

Üzerine yarım hakla şeklinde kestiğimiz domatesleri koyalım. Fırın tepsisini yağlayalım. Doldurmuş olduğumuz patlıcanları fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış fırına yerleştirelim. 15-20 dakika fırında pişiriyoruz. Pişen etsiz karnıyarıkları pilavla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.
" } ] }