{ "title": "Etli Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/etli-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 18:17:29", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri yararlansın istenir. Etli karnıyarığı kıymalı ya da kuşbaşılı yapılabiliriz eğer aile fertleri kuzu eti yiyorlarsa kuşbaşını kuzu etinden hazırlanmış olması farklı lezzetler katar. Genellikle tepsi ile fırına verilerek yapılır ama dileyen pilav ya da karnıyarık tavasında da pişirebilir. Karnıyarık denince yanında garnitüre gerek yoktur, ama karnıyarığın ikiz kardeşi diyebileceğimiz pirinç pilavı ve ayran olmasa olmazdır. Bunlar yemeği tamamlayan en önemli iki unsurdur, özellikle misafir ağırlarken buna çok dikkat edilmelidir. Şimdi herkesin çok sevdiği karnıyarığın tarifine geçelim. Karnıyarıkta patlıcanların acı patlıcan olmamaları önemlidir, bunu bakkalcıya ya da marketçiye sorarak öğrenebiliriz.