{ "title": "Etli Karnıyarık", "image": "https://www.karniyarik.gen.tr/images/etli-karniyarik.jpg", "date": "20.01.2024 18:17:29", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hem de göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fertleri yararlansın istenir. Etli karnıyarığı kıymalı ya da kuşbaşılı yapılabiliriz eğer aile fertleri kuzu eti yiyorlarsa kuşbaşını kuzu etinden hazırlanmış olması farklı lezzetler katar. Genellikle tepsi ile fırına verilerek yapılır ama dileyen pilav ya da karnıyarık tavasında da pişirebilir. Karnıyarık denince yanında garnitüre gerek yoktur, ama karnıyarığın ikiz kardeşi diyebileceğimiz pirinç pilavı ve ayran olmasa olmazdır. Bunlar yemeği tamamlayan en önemli iki unsurdur, özellikle misafir ağırlarken buna çok dikkat edilmelidir. Şimdi herkesin çok sevdiği karnıyarığın tarifine geçelim. Karnıyarıkta patlıcanların acı patlıcan olmamaları önemlidir, bunu bakkalcıya ya da marketçiye sorarak öğrenebiliriz.

Etli karnıyarık için gerekli olan malzemeler
Etli Karnıyarık nasıl yapılır?

Patlıcanların yıkadıktan sonra Alacalı olarak soyun, sap kısmını kesmeyin çok uzunsa kısaltın. Patlıcanın ortasını düz bir şekilde keserek hazırlanacak olan iç harcı için yer yapın. Patlıcanlar derin bir tavada yağda eşit olarak kızartın. Kızarmış olan patlıcanları kâğıt havlu üzerine dizerek yağının alınmasını sağlayın. Biberlerin 5 tanesini ve soğanları ince ince doğrayın. Domateslerin 2 tanesinin kabuğunu soyarak küçük küçük doğrayın. Burada kullanacağınız et kuşbaşı olacaksa küçük küp-küp doğrayarak küçük bir tavada kısık ateşte et kendi suyunu çekene kadar haşlanmasını sağlayın. Kıymada bu işleme gerek duyulmaz.

Küçük bir tavaya sıvı yağ koyun, biberleri soğanı ve eti tavada kavurun salçasını ekleyin küçük doğranmış domatesleri tuzunu ve az karabiberini ekleyerek biraz pişirin. İsteğe bağlı olarak sarımsakları da ezerek ekleyebilirsiniz. İnce doğranmış maydanozu da ekleyerek ocaktan alın. Hazırladığımız iç harcını patlıcanların içerisine doldurarak tepsiye dizin. Fırın tepsisini süslemek için artan domatesleri halka şeklinde keserek, her patlıcana bir tane gelecek şekilde dizin. Çarliston biberleri de parmak uzunluğunda keserek patlıcanların üzerine koyun. Sonra ısıtılmış fırında biberler ve domates kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }