Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tencerede Karnıyarık

Tencerede Karnıyarık

Tencerede karnıyarık, tarifi gerçekten çok hafif bir tarihtir. Yağda kızartmadan yapılan bu tarif hem sağlıklı hem besleyici hem de doyurucudur. Benim gerçekten özel günlerde ve davetlerimde kullandığım bu tarifin yanında bir pilav yaparak ama yemek olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. İster bulgur isterseniz de pirinç pilavı eşliğinde pirinç pilavı ile birbirlerine çok yakışacak bir yemektir. Patlıcanları kızartırken içine çektiği yoğun kızartma yağından kurtulup onun yerine suda pişen sağlıklı bir patlıcan yiyebilirsiniz. Sizleri daha fazla bekletmeden bu lezzetli ve sağlıklı tencerede karnıyarık tarifini paylaşalım. Hiç zaman kaybetmeden bir alıp sevdiklerinize beraber bu lezzetin tadına varın.

Tencerede karnıyarık için gerekli olan malzemeler

  • 4 -5 adet orta boy patlıcan
  • Patlıcanları pişirmek için
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı kadar su

İç harcının yapılışı için

  • 200 gram Kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • 1 adet orta boy domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz, istediğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz.
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kekik ve pul biber

Sosu için

  • Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • Bir adet domates bir fiske tuz
  • Biraz kekik
  • Yarın çay bardağı kadar su
Tencerede karnıyarık nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkanıp alacalı olarak soyulur ve üzerine hafifçe bir çizik atılıp içi hafif tuzlanır. Patlıcanlar bir tavaya koyulup üzerine yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve tavanın kapağını kapatıp orta ateşte arada bir çevirerek güzelce kızartılır. Kızaran patlıcanları tavadan çıkarıp geniş bir karnıyarık tenceresine konur ve bir kaşık yardımı ile çizdiğiniz çizikten açılır. Başka bir taraftan patlıcanların iç harcını hazırlamak için patlıcanları kızarttığımız tavaya soğanları ince ince doğrayın ve koyun. Biraz kızardıktan sonra biberleri de aynı şekilde doğrayın ve üzerine dökün. Üzerine bir tutam tuz atılıp orta ateşte kavrulur. Tavadaki yağ miktarı az ise biraz daha ilave edilebilir. Soğanlar kavrulunca içine kıyma ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kıyma suyunu çekince üzerine salça ve sarımsak rendesi ilave edip karıştırılır. Üzerine kabuğu soyulup küp-küp doğranan domatesler koyup biraz karıştırdıktan sonra ince olarak kıyılmış maydanozları ilave edip ocağın altını kapatın. Son olarak baharatlar da eklenip karıştırdıktan sonra hazırlanan iç harç patlıcanların içine paylaştırılır. İç harç bittikten sonra sosunu hazırlamak için sıvı yağı ve domates salçasını koyup kavrulur. Üzerine domatesi rendeleyip ekleyin. Çok az tuz kekik ve biraz su ilave edip bir iki kaynattıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız sos patlıcanların arasına dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Son Güncelleme : 19.01.2024 12:00:39
Tencerede Karnıyarık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tencerede Karnıyarık Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tencerede Karnıyarık"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık Nasıl Yapılır?Nefis bir karnıyarık hazırlamak için öncelikle kullanılan malzemelerin karnıyarık için uygun olması gerekmektedir. Örneğin karnıyarığın ana malzemesi olan patlıcanların siyah renkte ve yumuşak olan çekirdeksiz patlıcan olmala...
Karnıyarık
Karnıyarık
Karnıyarık, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Karnıyarık 13. Yüz yıla ait bir Arapça yemek kitabında tatlı olarak isimlendirilirken Türkçe de "karnu yaruk" olarak adlandırılmıştır. Araştırmalar sonucu karnıyarığın 19. Yüz yıl öncesinde keşfedi...
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
1 adet Karnıyarık kaç kalori, Karnıyarık yemeği patlıcanın kızartılmasıyla oluşan ve kıymalı harç ile buluşturulmasının sonucunda oluşan, aynı zamanda Osmanlı mutfağının en değerli yemeklerinden bir tanesidir. Türk halkı arasında karnıyarık yemeği ol...
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan Karnıyarık
Patlıcan karnıyarık, Patlıcan onlarca çeşit yemeği yapılan lezzetli sebzelerden biridir. Özel yemek masalarında yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde muhteşem bir ziyafet şöleni yakalanabilir. Görsel anlamda da sofraları süsleyecek patlıcan ka...
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık poğaça, görünümü oldukça dikkat çekici ve herkesin hoşuna gideceği niteliktedir. Özellikle göze hitap eden yanı ve damakta bıraktığı iz ile poğaça sevmeyenlerin bile favorileri arasına girmeyi başaracak bir tariftir.Hamuru için6,5 su barda...
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Böreği
Karnıyarık böreği, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu özelliği ile herkesin severek yiyeceği bir börek tarifidir. Yapılışı ile görünümü karnıyarığa benzediği için hem göze, içindeki harcın lezzetindeki muhteşemlik ile de ...
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık
Kızartmadan Karnıyarık, patlıcan yemeği genelde kızartarak yapılır. Ancak kızartarak yapılan karnıyarık çok yağlı olur. Çünkü patlıcan yağı çok çeken biz sebzedir. Kızartmadan Karnıyarık yemeği ise hafif olur. Patlıcan yemeğinin en güzel çeşididir. P...
Yalancı Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Yalancı karnıyarık: Yalancı karnıyarık ismi, yemeğin et koyulmadan yapılmasından kaynaklı kullanılmıştır. Normal karnıyarık yemeği bol kıyma ile yapılırken yalancı karnıyarık yemeği sadece sebzelerden yapılmıştır. Buna rağmen oldukça lezzetli bir yem...
Tavada Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Tavada karnıyarık, tavada karnıyarık çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Pilavların yanına en çok yakışan yemeklerden biridir. Çok lezzetli olan yemek tariflerinden karnıyarık mevsiminde alınan güzel patlıcan ile çok lezzetli olacaktır. Biraz ağ...
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kıymasız karnıyarık, kıymalı ya da kıymasız enfes bir lezzettir karnıyarık yemeği. Etli yemek sevmeyenler için de mükemmel bir alternatiftir aynı zamanda kıymasız karnıyarık. Şimdi sizlerle kıymasız karnıyarık tarifimizi paylaşmak istiyorum.Kıymasız ...
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Kabak karnıyarık, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Karnıyarık genellikle patlıcanla hazırlansa da kabakla yapılanda oldukça lezzetli olmaktadır. Yemeğin kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşük olduğundan, oldukça sağlıklıdır. Kabağ...
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Pirinçli karnıyarık, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofralarda vazgeçilmez olan bir yemek tarifidir. Ancak bu tarif diğer karnıyarık tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemelerin arasında bulunmuş olan pirinç ile daha farkl...

 

Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Böreği
Kızartmadan Karnıyarık
Yalancı Karnıyarık
Tavada Karnıyarık
Kıymasız Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
Pirinçli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Karnıyarık Yemeği
Etli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Kuşbaşılı Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık
Mayalı Karnıyarık Poğaça
Közde Karnıyarık
Kıymalı Karnıyarık Böreği
Karnıyarık Sosu
Etsiz Karnıyarık
Karnıyarık Kızartması
Karnıyarık Kaç Kalori?
Karnıyarık Çeşitleri
Tencerede Karnıyarık
Ispanaklı Karnıyarık Böreği
Popüler İçerik
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık, karnıyarık genellikle kıyma ile hazırlanan mükemmel bir yemektir. Ancak kıyma tüketmeyen özellikle vejeteryan kişiler için sebzeli...
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık
Oktay Usta Karnıyarık, en sevdiği patlıcan yemekleri arasında olan karnıyarık, hemen hemen her evde yapılan lezzetli yemekler arasında yer almıştır. G...
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık, tarifinde karnıyarık için kullanacağınız patlıcanların özellikle mevsiminde elde edilen patlıcandan yapılması eğer elde edilen p...
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği
Karnıyarık Yemeği, Karnıyarık yemeği, zahmetli bir yemek olarak görülür ama aslında başına geçtikten sonra yapılması çokta zor değildir. Karnıyarık pa...
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık
Etli Karnıyarık, Etli karnıyarık özellikle akşam yemeği olarak hazırlanır, çünkü hem mide için hemde göz için ziyafet olan bu güzellikten tüm aile fer...
Patatesli Karnıyarık
Patatesli Karnıyarık
Patatesli karnıyarık, Genellikle Akdeniz bölgesinde sıklık içerisinde yapılan bir yemektir. Patlıcan ağırlıklı olarak yapılan bu yemek mevsimine göre ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık
1 Adet Karnıyarık Kaç Kalori?
Patlıcan Karnıyarık
Karnıyarık Poğaça
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024